FAQ - Frequently Asked Questions
(ofte stillede spørgsmål)

Hvad er musikuddannelser.dk ?

På musikuddannelser.dk finder du en samlet oversigt over alle uddannelser, der udbydes på de danske musikkonservatorier: Bachelor-, kandidat-, solist-, efter- og videreuddannelser.

Det er her, du skal udfylde et ansøgningsskema, hvis du ønsker at søge ind på en uddannelse på et konservatorium i Danmark.

Musikuddannelser.dk sikrer en ensartet ansøgningsprocedure til alle bacheloruddannelser, hvoraf en lang række har koordineret optagelsesprøve.

Musikuddannelser.dk er udviklet i fællesskab mellem de fire danske musikkonservatorier. Se under KONSERVATORIER.

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Hvis du ønsker optagelse på en bacheloruddannelse med studiestart i august, skal den uddannelse, som du ansøger som 1. prioritet, senest d. 1. december kl. 12:00 have modtaget et udfyldt og underskrevet ansøgningskema fra dig.

En række kandidatuddannelser har ligeledes ansøgningsfrist d. 2. december kl. 12:00, læs mere på det pågældende konservatoriums hjemmeside. Se under KONSERVATORIER.

Hvornår er der optagelsesprøve?

For bacheloruddannelserne er der optagelsesprøver i januar og februar. Ansøgerne får svar primo april.

For kandidat-, solist-, efter- og videreuddannelser kan du læse på konservatoriernes egne hjemmesider, hvornår optagelsesprøverne ligger. Se webadresser under KONSERVATORIER.

Hvor får jeg svar på spørgsmål til den
uddannelse, jeg vil søge ind på?

På konservatoriernes egne websites kan du læse om de respektive uddannelser og deres optagelseskrav. Hvis du stadig har spørgsmål til uddannelsen, er det det pågældende konservatorium, du skal kontakte.

Du kan via menupunktet UDDANNELSER finde den uddannelse, du vil søge ind på. Her vil der være links direkte til den uddannelsesinstitution, hvor uddannelsen har hjemme.

Med andre ord skal du læse på konservatoriernes egne websites om de respektive uddannelser og deres optagelseskrav. Det er således også det pågældende konservatorium, du skal kontakte, hvis du har spørgsmål til uddannelsen.

En række bacheloruddannelser har koordineret optagelsesprøve - hvad betyder det?

Det betyder, at optagelsesprøven er koordineret mellem de danske musikkonservatorier, så du kun behøver at gå til optagelsesprøve ét sted nemlig hos din 1. prioritet.

Hvis du består optagelsesprøven, men ikke bliver optaget på din første prioritet, vil dine resultater automatisk blive videresendt til din anden prioritet.

Når du udfylder dit ansøgningsskema på musikuddannelser.dk og vælger en uddannelse med koordineret optagelsesprøve - vil du have mulighed for at angive to prioriteter.

Skal jeg vedlægge bilag til min ansøgning?

Når du udfylder ansøgningsskemaet på musikuddannelser.dk vil det tydeligt fremgå, hvis du skal vedlægge bilag til din ansøgning.

Kan jeg få en kopi af min ansøgning?

Når du har udfyldt og godkendt din ansøgning, bliver der automatisk tilsendt en kvittering til den emailadresse, du har indtastet. I kvitteringen er der et link til din ansøgning i pdf-format, som du kan gemme på din egen computer eller printe ud.

Jeg har opdaget en fejl i min ansøgning.
Hvordan kan jeg rette den?

1. Indtil du har klikket "godkend", kan du redigere din ansøgning frem til ansøgningsfristen. Du skal blot gå til "min ansøgning" og bestille et nyt link til din ansøgning, som så vil blive sendt til dig.

2. Når du har klikket på knappen "godkend", kan du udskrive dit ansøgningsskema, men du kan ikke længere redigere oplysningerne. Hvis du efterfølgende fortryder, skal du annullere din ansøgning inden deadline og starte forfra.

3. Har du allerede indsendt dit ansøgningsskema med posten, bedes du kontakte det pågældende konservatorium. Se under KONSERVATORIER.

Hvor kan jeg få hjælp til at udfylde ansøgningsskemaet?

Du vil automatisk blive guidet igennem ansøgningsproceduren på musikuddannelser.dk

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte det konservatorium, du søger som 1. prioritet - Klik på KONSERVATORIER for kontaktoplysninger

Skal der betales ansøgningsgebyr?

Der skal betales gebyrer ved visse optagelsesprøver. Hvis det fremgår af ansøgningsskemaet, at der skal betales gebyr, så følg vejledningen i ansøgningsskemaet.